FKF  Természetjáró Szakosztály Honlapja

 

Hírek - Aktualitások

Fotógaléria

 

Kapcsolat

 

©  2015-2020  FKF Természetjáró Szakosztály.    Minden jog fenntartva !

Hírek - Aktualitások

Fotógaléria

 

Programfüzet

40 év útjai

 

Kapcsolat

 

 Szerkesztő Login


Mementó parki séta 2020.szept.23.

Ezen a szép szerdai napon Jutka a budatétényi Mementó Parkba szervezett sétát.
Ez a Park arról nevezetes, hogy a rendszerváltás előtti időkben létrehozott műalkotásokat, szobrokat nem rombolták le, nem olvasztották be, hanem egy helyre kiállították, hogy az utókor is láthassa ezeket a szobrokat.
Egy monumentális nagykapu fogadott minket az egyik boltívben Lenin, a másikban pedig Marx és Engels szobrai láthatók.
Elég nagy területen fekszik a szobor park, láthatjuk itt Osztapenko és Steimetz kapitány szobrait, régen a Felvonulás téren állt harcos szobrát. a Lenin szobor és a zászlós katona is helyet kapott. Az ott elhelyezett műalkotásokról kis felirat mutatja, hogy honnan valók.
A szoborpark megtekintése után átmentünk a "barak"-ba, ahol korabeli filmet vetítettek le a titkosrendőrség munkájáról, feladatairól.
A kis csapat 10 főből állt, a sorsoláson Daróczi Jancsi nyerte meg a kulacsot.
Érdekes, tanulságos séta volt.


Hercegfalvi Zsuzsi


Margitszigeti séta szeptember 2-án..

Jutka invitálására a margitszigeti különleges fák megtekintése volt a program. Szerencsére nagyon szép időnk volt.
A Zenélő kútnál kezdtük a sétát, majd a Japán-kertnél a tó körül megnéztük a különleges fákat, bokrokat. Elsétáltunk az 1230-as években épült Szent Mihály templomhoz. Megnéztük a Margit-romokat is és megtaláltuk a legendás platánfát.
A sétaúton többek között Arany János, Móricz Zsigmond szobrát fedeztük fel.
Elmentünk a híres Víztoronyhoz, ami körül épült meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.
A Palatinus Stranddal szemben megcsodáltuk a különlegesen nőtt hétágú platánfát.
Elsétáltunk a Margitsziget Grand Hotel felé, nagyon szép régi épület.
Az idő múlása miatt a Vadasparkot kihagytuk, elsétáltunk a régi Casinó mellett, amit a felújítás után Holdudvarnak neveztek el.
Sétánk végén megpihentünk a Zenélő szökőkútnál, ahol meghallgattuk az aktuális zeneszámokat.
A Szigetről kijőve megtekintettük a Centenáriumi Emlékművet.
Nagyon jól éreztük magunkat, örültünk a találkozásnak, és a szép időnek.
Köszönjük Jutkának a tartalmas, mindenre kiterjedő ismertetést.
Üdv. Hercegfalvi Zsuzsi


Kedves Jutka!
Nagyon örülök, hogy kitaláltátok ezt az "időutazást", sok-sok program volt, amit öröm volt újranézni, a fényképek alapján kicsit nosztalgiázni, a túratársakat látni.  Voltak olyan utak, kirándulások, amin nem vettem részt, de jó volt végignézni azokat a  programokat is.
Köszönöm ezt az áldozatos, sok órát megtöltő munkát Gyurinak, Magdikának és Neked is.
Javaslatom, hogy ne vesszen kárba ez a sok visszaemlékezés, albumba kellene rendezni és így bármikor visszanézhető lenne a honlapunkon.
Puszi, jó egészséget!
Üdv.  Hercegfalvi ZsuzsiKedves Jutka!!!
Nagyon örülök, hogy kitaláltad a Naptárt. Így benne maradunk a körforgásba, olvasva a történelmi, kronológiai történeteke, eseményeket.
Várom nagyon, hogy újra találkozhassunk a csapattagokkal, ismerősökkel. Remélem, mindannyian túléljük ezt vírus-dolgot és mindenki elmeséli, hogy élte meg a mindennapokat, voltak e hullámvölgyek, mert már  6. hete hogy tart ez az egész. Én elkezdtem írni egy "naplót" hogy az időt megfogjam, mert hiába vagyunk bezárva, rettenetesen gyorsan mennek a napok, a hetek. Ma már megint csütörtök van.....Gondolom, mindenki túl van egy nagytakarításon, átrendezésen, kertészkedésen, stb. és még mindig itthon kell rostokolni!!! Én találtam a neten egy jó tornaprogramot, 3 féle van egymás után, és a szomszédasszonyommal minden nap 1/2 9-1/2 10-ig igazi torna van. Nem lazsálunk, hanem csináljuk.  Ha van rá mód, akkor délután egy kis séta, ahol nem járnak emberek... szigorúan maszkba előadva...

Minden kedves túratársnak kívánok jó egészséget, hogy túléljük ezt az egészet. Ha vége lesz, akkor bulizunk egy nagyot!!!

Jutkám, Neked meg azt kívánom, hogy ugyanilyen lelkesedéssel készítsd nekünk a naptárt!!! és virtuális csokit beígérhetnél egy-egy válaszért...😄😄

Üdvözlet mindenkinek: Hercegfalvi ZsuzsaKöszönöm szépen, szuper visszatekintés!!!!

Kedves Gyuri, Magdika és mindenki, aki ezt a nagy munkát véghezvitte, hogy lássuk a 40 év utjait, településeit, ahol jártunk. Sok-sok ölelés nektek ezért.

Még van mit dolgozni a kirándulásokért, mert még vannak fehér foltok a térképen....de majd bepótoljuk.


Ja, és nagyon egyszerűen meg lehet tekinteni az utakat és a fotókat is.

Üdv. mindenkinek Hercegfalvi Zsuzsi.


Sziasztok Vezetőség!

A bátyám hívta fel a figyelmemet, szoktam-e nézegetni a Természetjárók honlapját, mert most új a 40 év útjaira vonatkozó látnivalót találok. Tényleg annyira ötletes és dicséret annak aki ezt megvalósította. Nagyon jó nyitogatni azokat a helyeket ahol megfordultunk, látni a fényképeket, és belegondolni, elképzelni a mi kis csoportunk ilyen csodálatos helyeken volt. Én, és gondolom mindenki így van vele, gratulálni kell azoknak akik megvalósították a 40 év új bemutatását.

KÖSZÖNÖM Nektek

Máté Magdi.

 

 

Akinek Egy-Egy programot követően van véleménye, pár Sorbán Irja le, küldje el Nekünk és felkerül honlapunkra. Előre is köszönjük.

 

 


 

 
 


 


 

Hírek -Aktualitások